Tutorial PTC
mini-ghid PTC

                                            "cel mai dificil nu ar fi sa te inregistrezi pe cat mai multe PTC-uri, ci sa le gasesti pe acelea care te vor plati"
(Scam Detector)

  Introducere in PTC...

  De cate ori nu ati intalnit pe internet site-uri intens colorate cu scrisul mare, poze cu dolari, fete in bikini si masini sport, care prezinta afaceri dubioase ori scheme piramidale? Va spun eu ca foarte des. La suprafata totul pare frumos si atractiv, si este foarte posibil sa ramaneti entuziasmat de respectivele castiguri, insa de care foarte probabil sa aiba parte doar cei ce le promit. Acest tip de afacere pe care doresc sa vi-o prezint nu este una de tip piramidala ori multilevel (MLM) in care doar cei din "prima linie" castiga iar restul sunt slugi (ce urat suna).

  "Platit pentru a da click" sau Paid To Click (PTC), cum se mai numeste, nu a imbogatit pe nimeni pana acum in sensul extrem, insa poate aduce niste castiguri destul de acceptabile ($50-150-300 lunar), desi unii castiga mult mai mult, insa nu atat de "mult" cat promit(si cam atat) site-urile cu scrisul mare (colorat uneori) si cu multi dolarei ce cad de sus in jos pe site, folosind javascript. Nu este tipul de afacere care iti sugereaza sa-ti abandonezi serviciul, pentru ca in principiu nu este tocmai o afacere. Eu ii spun un fel de experienta, o experienta care iti aduce niste bani reali, uneori poate mai putini decat te-ai asteptat. Deci daca doresti sa te imbogatesti, mai bine cauta in continuare pe Google acele site-uri de care aminteam la inceput, cu scrisul mare, si vei gasi fara numar.

  Tot ceea ce trebuie facut este sa vizualizati niste reclame timp de 5-30 de secunde de fiecare. Deci totul cam pe asta se bazeaza: pe reclame. Insa inainte de asta trebuie sa va faceti un cont la Alertpay.com sau Paypal.com, doua banci virtuale unde ca username veti avea o adresa de e-mail (recomandat cea personala) si o parola unica. In aceste conturi veti aduna "milioanele" de dolari pe care le veti castiga ulterior.

  Dupa ce va faceti cont la aceste doua banci virtuale (care exista de ani de zile si nu umbla cu gainarii), urmeaza sa va inregistrati si pe site-urile PTC. Este destul de simplu: alegeti un username (de preferat unul singur pentru toate PTC-urile), insa foarte important este sa folositi o adresa de E-mail alta decat cea personala sau de la conturile bancare virtuale, pentru ca veti primi o gramada de mesaje nepersonale (Spam-uri).

warning Atentie: Nu folositi o parola pentru mai mult de un cont!!! Deci contul si parola.

  Dupa inregistrare puteti ramane membru standard sau sa deveniti membru premium, dupa preferinta. Ca membru premium va trebui sa platiti o taxa lunara sau anuala. Aveti anumite beneficii ca de exemplu in loc de 1 cent pe click sa primiti 2 centi, iar plata o primiti mult mai repede, insa personal recomand doar "standard member" care nu necesita investitii banesti, insa daca doriti sa deveniti si premium, de recomandat PTC-urile cu vechime in sistem (minim 1-2 ani). Foarte multi se grabesc si uite asa pierd si putinii bani pe care ii aveau. Deci atentie sa nu cadeti in capcana.

  Pentru a vizualiza click-urile, intrati pe "Earnings Area", "Click Links" si "Read Ads" ori "View ads", apoi dati click pe link-urile respective (pe rand), dupa care e posibil sa apara un punctulet rosu, dati click si pe el (Ex. Neobux). La scurgerea celor 5-30 de secunde e posibil sa va apara asa: Click 7 si alaturi 4371. Este evident ca trebuie sa dati click pe nr.7. Motivul: se incearca a se evita folosirea unor programe care dau click-urile "singure". Un alt element de siguranta folosit de PTC-isti poate fi de genul: "Pick the Number" sau "Pick the Color" iar variantele de raspuns: "Atlantic", "Five *5*", "Pacific", "Arctic". Deci cititi cu mare atentie!. Selectati un numar sau o culoare dupa caz. Daca gresiti banuiesc ca nu e bine si riscati sa vi se anuleze sau suspende contul anterior creat. Este recomandat sa dati cate un refresh din cand in cand pentru a va actualiza pagina.

  Castigurile se vor baza intr-o proportie oarecare pe activitatea referalilor, adica a invitatilor adusi de voi. Dupa ce va inregistrati pe un PTC, mergeti la sectiunea "banner", sau "promote" unde gasiti link-ul sau banerele ce contin username-ul vostru. Acel banner sau link este unic, iar cine va da click pe el, si se va inregistra, va fi invitatul vostru. Invitatii mei au parte de asistenta completa.

  Inca un lucru foarte important este sa cititi termenii si conditiile (TOS) al fiecarui site PTC in parte. Unii au niste reguli total in defavoarea utilizatorului, ca de exemplu: numar limitat de referali, regula 50/50, adica jumatate din suma retrasa trebuie sa o investiti in site-ul lor, restrictii pentru unele tari (PTC-urile din blog asta accepta membrii din Romania), precum si alte anomalii care nu-mi vin acum in minte.

  Pana aici a fost partea simpla. Trebuie sa mai stiti ca peste 98% dintre aceste PTC-uri sunt escrocherii (Scam). Daca aveti noroc, o parte dintre ele va vor plati doar o data, insa e posibil sa dispara inainte ca Dvs sa atinge-ti pragul minim. Cam asa se intampla de cele mai multe ori, dar la un moment dat ii veti "mirosi". Sunt niste reguli dupa care ar fi bine sa va ghidati, citeste Scam Portrait, pentru a nu face parte dintre cei multi pagubiti. Sunt nevoit sa recunosc faptul ca, inca sunt multi carora parca le place sa fie inselati, deorece evita sa se informeze si merg mai tot timpul cu capul in pamant inregistrandu-se pe niste PTC-uri despre care toata lumea stie ca nu platesc (sau aproape toata lumea).

  PTC-uri de traditie, cu o buna reputatie...
    Scarlet-Clicks.info, m-a platit de 137 ori, iar banii au ajuns cam in 7 zile. Este un PTC online din 2008, si cu o reputatie pe masura.

    BuxP.org. Plateste la $6.99 instant, este activ inca din 2008 si am fost platit de 28 ori. Este neaparat necesar sa aveti contul Payza verificat (Trimis copie scanata de buletin fata-verso, o factura de telefon-gaz-curent recenta, si un alt act cum ar fi carnetul de conducere. Mai multe informatii mult mai exacte le gasiti chiar cand accesati contul Payza. Valabil si pentru Paypal unde verificarea contului consta in atasarea unui card pe care trebuie sa aveti 15-20 de lei.

BuxP
    Cashcamel.com, un ptc stabill si fara minim de plata care plateste din 2011. In trei ani am primit 137 de plati.

Cashcamel
    GPTPlanet.com, are acelasi proprietar ca si Scarlet-Clicks.info. Trebuie sa acumulati $1.02 inainte de a retrage banii. Am fost platit de 37 de ori.

GPTPlanet
    Clixsense.com, este unul dintre cele mai stabile si puternice ptc-uri, cu un design si o un script unic. Este online din 2007, plateste lunea si vinerea, iar minimul de plata este de $8.

ClixSense
    CashTravel.info, este online din 2012, si a dovedit ca este de incredere. Are un minim de plata de 5 centi pe care ii puteti face destul de rapid. Am acumulat 16 plati pana acum.

CashTravel
    InnoCurrent.com, online din 2010, este un site putin iesit din tipar. Zona de castig este in partea stanga, a doua iconita reprezentata printr-un mouse. Atentie: din momentul vizualizarii reclamei trebuie sa asteptati aproximativ 20 de secunde. Daca intrati pe pagina site-ului (nu a reclamei) veti vedea un cronometru. Orice abatere inseamna o atentionare. La a treia va baneaza. Atentionarile expira la 24 de ore una dupa alta. Deci la doua atentionari asteptati vreo 2 zile. De obicei aveti 3 reclame. Da-ti referesh la cateva minute si veti vedea alte reclame. Intr-o zi puteti castiga cateva zeci de centi, iar minimul de plata este de 5 dolari echivalentul a 10000 de puncte. Partea frumoasa este ca aveti un comision de referal de 120%. Partea mai nasoala este ca trebuie sa fiti atenti la contorul de warning si cronometru reclamei de pe site-ul lor. Se cere cont de paypal verificat. Am primit o singura plata.

InnoCurrent Services - Get Paid to Visits Sites and Complete Surveys
    AyuWage.com, este online din 2009, si are acelasi proprietar ca si InnoCurrent. Diferentele constau in: comisionul de referal este de 10% iar cele mai multe reclame le prind seara sau noaptea, dar nu este o regula. Aici am o plata in asteptare.

AyuWage Services - Get Paid to Visits Sites and Complete Surveys
    Easyhits4u.com, online din 2003, este un site de Traffic Exchange 1:1, si pe langa faptul ca te ajuta sa-ti promovezi blogul, te plateste $0.30 daca vizualizezi 1000 de reclame. La fiecare cel putin 100 de vizualizari ale invitatilor tai vei primi $0.10. Pentru a ajunge la reclame mergi pe bara verde din dreapta sus unde scrie "Start Surfing (1:1, 20 sec)". La 25-50 de pagini vizitate vei primi un bonus, si banuiesc ca trebuie sa dai click pe "Claim Your Prize Now" pentru ca bonusul sa fie valid. Plateste la $3.00 cam in 5-7 zile lucratoare. Foarte important este ca are si 5 nivele de referali!

1:1 Traffic Exchange
    Cash-Harvest, online din 2008, cu un proprietar foarte serios care m-a platit de 44 ori pana acum. Plata se face la $2.00 si o veti primi in aproximativ 14 zile.

O lista completa, actualizata si permanent imbunatatita o puteti gasi pe site-ul nostru: link1 | link2


  Ca masuri de siguranta...
  • Inainte de a va inregistra pe un PTC, cititi cu mare atentie TOS-ul (termeni si conditii). Unii au limita de referali, sau au niste reguli total absurde cu care un om normal nu ar putea fi de acord;
  • Nu va inscrieti pe un PTC fara forum, deoarece nu veti avea de unde sti daca acel PTC plateste sau nu; Exceptie fac unele site-uri destul de celebre, insa sunt extrem de putine;
  • Nu aveti incredere in Payment Proof. Poate fi usor falsificabil;
  • Daca administratorul iti sterge ce ai postat pe forum eventual cand ai adus vorba de plata, nu te mai astepta sa primesti ceva;
  • Verifica dupa ce ai cerut plata daca aceasta apare in "History "si eventual daca ti se spune ca plata a fost efectuata, verifica contul bancar (Alertpay sau Paypal) sa te convingi;
  • Fereste-te de PTC-urile cu interfata simpla sau ordinara, ori una pe care ai intalnit-o de foarte multe ori;
  • Daca un PTC plateste mai mult de 1 cent pe click ca standard si mai mult de 2 centi ca premium, acel PTC probabil nu te va plati, sau va plati doar 10% din membrii pentru a se contrazice cu ceilalti 90% in privinta platilor. Nu va imbatati cu apa rece, pentru ca sunt unii care promit si $100 pe click iar altii nu platesc 0,001 pe click (a mia parte dintr-un dolar);
  • Castigurile mai mari de 4-6 centi/zi ca membru standard nu sunt credibile. Va spun asta din experienta. La cei 6 centi/zi, se adauga inca 3 centi (50%) pentru fiecare invitat direct (Ex. NeoBux). Daca ajungeti sa castigati 3-4 dolari pe zi de la un PTC, ca membru standard si fara invitati cumparati, aveti felicitarile mele. Puteam sa va spun de $100 pe zi, dar nu sunt genul ala de om. Exista unii care vorbesc si de sute sau mii de dolari pe zi de parca ne-ar crede naivi. Fie vorba intre noi, unii chiar sunt, si au impresia ca isi vor face casa in centru din asta. Promisiunile sunt doar promisiuni si sunt si gratuite pe deasupra, deci orcine le poate face;
  • Feriti-va de PTC-urile la care trebuie sa deveniti membru premium pentru a fi platit. In majoritatea (ca sa nu spun "toate") cazurilor este teapa;
  • NU folositi aceeasi parola la toate PTC-urile. Sunt unii care vi le colectioneaza pentru a se loga la celelate conturi ale Dvs. De recomandat doar parole alfanumerice. De exemplu: jd#he73^bfgd-se;
  • De multe ori proprietarul site-lui poate posta chiar insusi la sectiunea "Payment Proof" din forum. "My first payment", My 2th payment instantly". El posteaza si tot el se felicita. Eventual la sectiunea "Help" nimeni nu a facut nici o reclamatie. ...Si site-ul lui are o interfata cu multe culori vii si enervante, una foarte "populara"(Scammy design ceea ce e echivalent cu Low script), si care face reclama la alte site-uri tot asa colorate, care sunt mult mai probabil tot ale lui. Sa stiti ca traiesc foarte bine pe spinarea voastra, din banii pe care ii puneti la bataie pentru a deveni premium, prin cumpararea de referali care ori sunt inactivi, ori sunt virtuali si dupa cateva zile devin si ei inactivi;
  • Zilnic apar foarte multe PTC-uri. Unele arata chiar bine, iar altele se vor da drept sora mai mica al lui NeoBux. Sa nu credeti niciodata asemenea prostii. In astfel de "afaceri" cel mai dificil lucru nu ar fi sa te inregistrezi pe cat mai multe PTC-uri, ci sa le gasesti pe acelea care te vor plati.

  Cuvant de incheiere...

  Avand o vechime de pana la 11 ani (2003-2012), aceste PTC-uri reprezinta alegerea ideala pentru cine doreste sa intre in comunitatea clickerilor pentru un ban in plus, si de ce nu pentru a experimenta ceva nou.

  Ne fiind proprietarul nici unuia dintre aceste PTC-uri, nu pot garanta 100% ca vor exista peste 3-4-5 ori 6 luni. Scam Detector, incearca tot posibilul sa scoata ce e mai bun in fata, tocmai pentru ca voi sa aveti de numai castigat. Spre deosebire de unii, eu doresc castiguri reale invitatilor mei, nu doar pierdere de vreme sau dureri de ochi.

  Au mai existat si cazuri cand un PTC foarte bun s-a aliniat scamurilor (Scam=Escrocherie), si care dupa parerea mea ar fi avut mult mai mult de castigat daca ar fi ramas "printre noi". Slaba organizare se pare ca duce intotdeauna spre inevitabilul faliment.

  Revenind la ale noastre, aceasta lista a PTC-urilor prezentata pe blog, este mult peste ce se gaseste pe net. Am vazut si alte Top-uri de PTC-uri, insa am ramas profund dezamagit. Intre Ptc-uri prezentate aici, singura diferenta fiind legata de marimea castigurilor (reale si nu promise), si mi se pare normal sa le pun in fata pe cele care platesc mai bine. Cel mai important lucru este ca un PTC sa plateasca ca oricum banii se aduna in final.

  Rolul meu este acela de indruma sau initia pe cat posibil pe cei care vor sa se lanseze in acest tip de "afacere", pentru asi face o idee cat de cat a tot ceea ce inseamna PTC, cum ar trebui sa fie respectivul PTC pe care urmeaza sa se inregistreze, si bineinteles acel PTC pe care sa-l evite.

  O data ce vei castiga primii bani, si ii vei retrage de la banca din localitatea ta, iar in drum spre casa iti vei cumpara un un suc, sigur vei rade cand te vei gandi la modul cum ai castigat acei bani. Lumea probabil ar rade,(doar din invidie), daca le-ai impartasi bucuria ta. Acei bani ii vei cheltui cu mare atentie, iar parerea ta despre felul cum se fac banii se va schimba radical. Vei deveni mai rational, mai inteligent si mai responsabil.

  Acestea fiind spuse, sa speram ca numarul celor pagubiti va fi in continua scadere, iar castigul pe masura. Blogul va fi actualizat ori de cate ori voi considera ca a mai ramas ceva de completat, si tot timpul va mai fi cate ceva, aici, dar mai ales pe Scam Detector blog.


...by Scam Detector
Last update, 21 august 2014